Televizija

RSS

BBC-u prijeti privatizacija

08.01.2010 0 komentara BBC

BBC-u prijeti privatizacija

bbc_slika.jpg
BBC

Prema pisanju medija BBC se brani od masovnih kritika studijom koju su objavili u ponedjeljak u vezi navodno previsokih naknada za pretplatu i precijenjenih uređaja.

Guaridan citira da prema izvješću Deloitta BBC u gospodarstvo unosi 7,6 milijardi GBP godišnje (sat-multimedia.hr). Prihodi od TV i radio pretplata iznose manje od polovice. BBC-u prijeti privatizacija, jer je nedostajalo 4 milijardi GBP, dok su produkcijske kuće, TV i radio produkcija izgubile ugovore u vrijednosti 1,4 milijardi GBP.

Inovacije poput Freeview usluga, niz nekodiranih free TV programa putem DVB-T i DVB-S su po Deloittu u međuvremenu prerasle u mini industriju sa godišnjim prometima od 90 do 250 milijuna GBP.

BBC ima 7000 zaposlenih u Glasgowu, Bristolu i Cardiffu, gdje nastaje Doctor Who s prihodima od 200 milijuna GBP i trenutno se nalazi pod enormnim političkim pritiskom (sat-multimedia.hr). Konkurenti, Murdochov privatni BSkyB već bi danas trebao maknuti pretplatu, a na BBC gledaju kao na mrsku i nefer konkurenciju.

Mjesecima se naklapa o zatvaranju BBC- radija. Studija će biti i službeno predstavljena.

Autor: Sat Multimedia

Dodaj komentar

Molimo držite se teme članka. Neumjesni komentari biti će izbrisani bez prethodne najave. Vašu e-mail adresu nećemo objavljivati niti koristiti u marketinške svrhe.