Sport

RSS

Arena Sport uskoro u Hrvatskoj

21.07.2010 0 komentara Arena Sport uskoro u Hrvatskoj

Satelitska televizija - PAY TV vijesti Arena Sport uskoro u Hrvatskoj

 

Sportska televizija Arena Sport do kraja ljeta kreće u Hrvatskoj?

Gledatelji u Hrvatskoj do kraja ove godine mogli bi dobiti čak četiri nova atraktivna sportska tv kanala sa hrvatskim komentarom. Riječ je o tv kanalima Arena Sport 1,2,3 i 4 koji su već neko vrijeme prisutni u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a uskoro bi trebali postati dostupni i gledateljima u Hrvatskoj.

Arena Sport je plaćena sportska televizija sa sjedištem u Beogradu i koja ima otkupljena prava za mnoge atraktivne sportske prijenose uključujući UEFA Champions League, UEFA Europa League, prvu španjolsku nogometnu ligu La Primeru i talijansku Serie A. Na Arena Sport kanalima moguće je pratiti i razne druge sportske događaje kao što su NFL, grčka nogometna liga, COPA sudamericana, atletika, košarka, rukomet, automoto sport i boks.

Od četiri sportska kanala koliko ih Arena Sport trenutno ima, samo prvi emitira u okviru osnovnih (ili proširenih) paketa, dok su preostala tri (Arena Sport 2,3 i 4) dostupni u posebnom programskom paketu "Arena Sport" za kojeg se treba plaćati dodatna mjesečna naknada koja iznosi otprilike 6 eura. Ovakvu presliku ponude najvjerovatnije možemo očekivati i u Hrvatskoj.

 

arena

 

Podsjetimo, prvi kanal Arena Sport 1 sa emitiranjem je krenuo 17.8.2009. godine i to u ponudi IPTV platforme Open IPTV u Srbiji, nedugo kasnije krenuli su Arena Sport 2 i Arena Sport 3, a početkom ove godine startao je i četvrti kanal Arena Sport 4. Sva četiri kanala emitiraju u 16:9 formatu (widescreen) i dostupni su i u HD rezoluciji svim operaterima koji imaju tehničku mogućnost preuzeti taj format. Od starta emitiranja do danas kanali Arena Sport proširili su svoju dostupnost na gotovo sve veće kabelske, IPTV i DTH platforme u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Ono što je nama u Hrvatskoj zvučalo posebno primamljivo je najava čelnika Arene Sport da planiraju proširiti svoju dostupnost i na našu zemlju i to već tijekom ove godine (2010). Konkretniji termin starta nije se spominjao sve do trenutka kada se Arena Sport prvi puta predstavila gledateljima kod nas i to zahvaljujući IPTV platformi MAXtv i iznenadnom prijenosu El Classica na kanalu "Arena Sport" koji se na nakratko pojavio u ponudi te platforme, a što je bila izvrsna uvertira u ono što nas čeka možda već ove jeseni. Prikazivanje El Clasica na MAXtv-u i medijska pompa koja je zbog toga nastala širom je otvorila vrata Arena Sport kanalima za ulaz na novo tržište.

arena

 

Čini se da će Arena Sport kanali u Hrvatskoj krenuti vrlo brzo  pošto se na službenim web stranicama kanala u rubrici "Pitanja i odgovori" pojavljuju sve konkretnije informacije o startu tog sportskog paketa u Hrvatskoj.

 

Autor: Borna Čosić

Dodaj komentar

Molimo držite se teme članka. Neumjesni komentari biti će izbrisani bez prethodne najave. Vašu e-mail adresu nećemo objavljivati niti koristiti u marketinške svrhe.