Radio Hrvatska

RSS

Radio Mrežnica

09.02.2010 0 komentara Radio Mrežnica

RADIO MREŽNICA

Radio

Radio Mrežnica je privatna komercijalna radio postaja osnovana 1999. godine. Na frekvenciji 95,4 MHz, Radio Mrežnicu može slušati šire područje grada Duge Rese. Za ovako malu radio postaju, Radio Mrežnica može se pohvaliti ažurnim informativnim i zabavnim emisijama vlastite proizvodnje te gostovanjima značajnih političara i estradnjaka. Direktorica i glavna urednica Ariana Kekić upoznala nas je s načinom rada ove najslušanije radio postaje Karlovačke županije.

Koliko zaposlenika sudjeluje u stvaranju programa i gdje ste smješteni?

Trenutno zapošljavamo devet ljudi, a prostorije radija nalaze se na 2. katu Robne kuće „Mrežnica" u centru Duge Rese. Prostor je u vlasništvu radija i nedavno je u potpunosti preuređen i moderno opremljen.

Radio

Upoznajte nas s programskom shemom radija.

Radio Mrežnica emitira emisije raznih tematika, iz vlastite produkcije. Izdvojila bih vjersku emisiju Za tvoju dušu koja ide ponedjeljkom od 18.30, a u kojoj gost-urednik vlč. Lovro Zaplatić obrađuje aktualne vjerske teme.

Utorkom od 19 sati emitiramo emisiju Anima koju uređuje i vodi psihijatar dr. Goran Arbanas, a nakon nje glazbenu emisiju Phonostalgia u kojoj govorimo o glazbi i događajima 20. stoljeća. Srijedom od 17.30 na programu je politički show Indirekt u kojem dva gosta govore o aktualnim temama, a slušatelji glasuju i odabiru pobjednika svake emisije. Četvrtkom od 19 sati emitiramo top listu Lojtrica, s domaćom i stranom top listom. Petkom izdvajamo emisiju Bubalica u kojoj donosimo pregled tjednih izjava i događaja s ozbiljne, ali i manje ozbiljne strane. Subotom od 10.30 imamo emisiju o kućnim ljubimcima Šapica zdravlja u kojoj nam gostuju veterinari s područja Karlovačke županije. Nedjeljom u 7 ide emisija tamburaške glazbe Mrežnicom po tamburi, a od 11 sati emisija RM Kuhača u kojoj slušateljima dajemo prijedlog nedjeljnog ručka uz pomoć našeg gosta, stručnog učitelja kuhanja Ivice Markušića.

Radio

Postoji li kontakt program?

Radio Mrežnica svakodnevno ima kontakt program sa slušateljima u obliku nagradnih igara, malih oglasa, ali i rubrika u kojima slušatelji komentiraju neke aktualne teme i događaje iz Hrvatske.

Kakva vrsta glazbe preteže u vašem programu?

Što se tiče glazbenog dijela programa, Radio Mrežnica preferira domaću zabavnu glazbu, oko 65-70 posto. Ne puštamo narodnu glazbu, osim hrvatske tamburaške glazbe.

Imate li podatke o slušanosti?

Prema istraživanjima „Mediametra", slušatelji Radija Mrežnica su ljudi od 25-59 godina starosti, raznog stupnja obrazovanja, zbog čega je Radio Mrežnica izuzetno zanimljiv potencijalnim oglašivačima u županiji. Blagu većinu slušateljstva, oko 55 posto, čine žene.

Radio

Postoji li Radio Mrežnica online?

Radio Mrežnica je 2005. godine pokrenuo i web stranicu - RM portal, koji je odmah po pokretanju postao najposjećeniji portal Karlovačke županije, s preko 1.000.000 posjeta godišnje. Portal je vrlo informativan, donosi

sve aktualne događaje i vijesti iz županije, kao i servisne informacije. Interaktivan je i pruža mogućnost live streaminga te slanja glazbenih želja, poruka i obavijesti Radiju Mrežnica. Naš portal izuzetno dobro surađuje s vodećim hrvatskim portalima (index.hr, net.hr, tportal.hr, dnevnik.hr, radiodalmacija.hr...) kojima smo često izvor informacija iz Karlovačke županije i prenose naše vijesti.

Kakvu opremu koristite u produkciji programa?

Što se tiče tehničke opremljenosti, u nju ulažemo jako puno sredstava i možemo se pohvaliti najsuvremenijom opremom za radijsku produkciju, koju kontinuirano obnavljamo i dopunjujemo.

 Radio

Ana Perić

Autor: Sat Multimedia

Dodaj komentar

Molimo držite se teme članka. Neumjesni komentari biti će izbrisani bez prethodne najave. Vašu e-mail adresu nećemo objavljivati niti koristiti u marketinške svrhe.