Erotika

RSS

Osam mitova i istina o analnom sexu (1. dio)

19.03.2009 0 komentara Sex, Porno, Erotika, anal

Osam mitova i istina o analnom seksu (1. dio)

Otklonimo neopravdane predrasude i pogrešne predodžbe o analnom seksu.

Sveopće uvjerenje o tome kako je neka praksa društveno odmaknuta najčešće oblikuju i podržavaju različite legitimne državne i religiozne institucije. Ono što je nekada bilo odmaknutost danas je već sasvim prihvatljivo, poput samozadovoljavanja ili oralnog seksa. Međutim, analni je seks, usprkos primjetnim pomacima prema bolje, još uvijek veliki tabu kojeg održavaju mitovi suprotstavljeni logici, znanosti i iskustvu, jer su utemeljeni na pogrešnim informacijama i strahom od nepoznatog. Stoga ćemo mu se u ovom tekstu posvetiti, kako nas takvi pogrešni mitovi ne bi odgovorili od prakticiranja i uživanja u analnom seksu, iako ga upravo oni čine tako uzbudljivim.  

analn1

1. Mit: Analni seks prakticiraju samo prostitutke, perverznjaci i čudaci.

Istina: Skoro svi uživaju u analnom seksu, bez obzira na njihov socijalni status. Od ugodne pjegave susjede pa do drske domine u njenoj tamnoj samostanskoj ćeliji. Zapravo, skoro sva današnja istraživanja i knjige o spolnosti analni seks više ne uvrštavaju u neobične, odnosno odmaknute spolne prakse, u koje se još uvijek ubraja sadomazohizam, grupni seks, uriniranje i dominaciju. Analni je seks obično uvršten u poglavlje o vaginalnom ili oralnom seksu. Shvaćanje kako je analni seks nešto nenormalno, odnosno perverzno, utemeljena je na duboko ukorijenjenim religioznim predrasudama, prema kojima je normalan samo konvencionalan heteroseksualni seks čija je jedina funkcija začeće djeteta.

analn2

2. Mit: Anus nije stvoren za spolne užitke.

Istina: Ama baš svaki djeličak našeg tijela može biti erogena zona koja nam pruža spolne užitke. Čmar i guzno crijevo krcati su vrlo osjetljivim živčanim nitima i čije stimuliranje ili penetracija može biti, kako za žene tako i za muškarce, vrlo ugodna. Isto je tako, tijekom analnog seksa, moguća stimulacija vagine ili točke G, a kod muškaraca prostate i penisova korijena. Uostalom, niti usta, koja se nalaze na drugom kraju probavnog trakta, ne služe isključivo u onu svrhu za koju su bila stvorena.

3. Mit: Analni je seks prljav.

Istina: Ako poštujete standardna pravila higijene, analni seks nije nimalo prljaviji od običnog. Većina se izmeta nalazi u crijevima, dok se u debelom crijevu obično nalazi tek njegova manja količina koja tamo zaluta tijekom pomicanja debelog crijeva. Zbog toga je prije analnog seksa preporučljivo, uostalom kao i prije bilo kojeg drugog intimnog zbližavanja, istuširati se i oprati oko čmara, dok neke druge posebne mjere poput klistiranja nisu nužne. U svakom slučaju nakon takve penetracije trebate dobro oprati penis ili, prije nastavka s vaginalnom penetracijom, nataknite kondom.

analn3

4. Mit: Analni seks prakticiraju samo istospolno usmjereni muškarci.

Istina: Veza između analnog seksa i homoseksualaca svoj korijen ima u duboko ukorijenjenoj društvenoj homofobiji. U analnom seksu svi uživaju, bez obzira na spol i spolno usmjerenje.                                                                                                                                                                                            Iako je istina da većina homoseksualnih muškaraca prakticira analni seks, istraživanja su pokazala da je njihov postotak osjetno manji nego se to općenito smatra. Tako je njih 50 do 60% iskušalo analni seks, ali ga manje od 30% redovito prakticira. Među homoseksualcima je mnogo češći felacio, dakle oralni seks. Prema istraživanjima je 20 do 45% žena prakticiralo analni seks, pa tako ne postoji nikakav dokaz o tome da bilo koja skupina razvrstana bilo po spolu bilo po spolnoj orijentaciji češće od drugih prakticira analni seks. Kako je u posljednje vrijeme naglo prilično narasla prodaja analnih čepića za čišćenje, mogli bismo zaključiti kako su u posljednje vrijeme analnim seksom oduševljeni uglavnom heteroseksualci.

 

Izvor: Sexation

Autor: Sat Multimedia

Dodaj komentar

Molimo držite se teme članka. Neumjesni komentari biti će izbrisani bez prethodne najave. Vašu e-mail adresu nećemo objavljivati niti koristiti u marketinške svrhe.